Πότε θα λάβει η Ελλάδα την δόση των 6,7 δισ ;

 

Ο ESM σε σημερινό του προσχέδιο αναφέρει πως η τέταρτη δόση προς την χώρα μας συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί, εφ΄ όσον τα προαπαιτούμενα από την Ελληνική πλευρά έχουν εκπληρωθεί, τμηματικά.

Η πρώτη υποδόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί στις 15 Απριλίου.

Από τα 5,7 δισ. τα 3,3 θα κατατεθούν σε συγκεκριμένο λογαριασμό και αφορούν την εξυπηρέτηση του Ελληνικού χρέους, 500 εκατ. ευρώ θα κατατεθούν σε έτερο λογαριασμό και αφορούν στην διευθέτηση των εσωτερικών οφειλών του Ελληνικού κράτους προς τρίτους και 1,9 δις ευρώ αφορά στο «μαξιλάρι» ασφαλείας που χτίζει η Ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο μετά την έξοδο από το Μνημόνιο (καλοκαίρι 2018).

Σύμφωνα με το προσχέδιο του ESM το 1 δισεκατομμύριο της τέταρτης δόσης που απομένει αφορά αποκλειστικά σε ρύθμιση εσωτερικών χρεών της χώρας μας και αναμένεται να εκταμιευθεί είτε σε μία δόση είτε σε περισσότερες αρχής γενομένης από την 1 Μαΐου και έπειτα.

Σημειώνεται πως απαιτείται αναφορά προόδου από τους θεσμούς αναφορικά με την εξέλιξη στο προαπαιτούμενο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκειμένου να δοθεί η έγκριση για τις εκταμιεύσεις.

Επίσης υπογραμμίζεται πως για την ρύθμιση των εσωτερικών χρεών της χώρας προς τρίτους απαιτείται για κάθε ευρώ από το ESM να καταβάλλεται ένα ευρώ από την Ελλάδα από ίδιους πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.