Πως είναι η καραντίνα σε μία επαρχία 30 εκατ κατοίκων; (video) » pikosapikos.gr Πως είναι η καραντίνα σε μία επαρχία 30 εκατ κατοίκων; (video) » pikosapikos.gr

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την μία να συνιστά ψυχραιμία και τις Κινεζικές αρχές από την άλλη να έχουν “κλείσει” τις κάνουλες της ενημέρωσης και των social media και να έχουν θέσει σε καραντίνα την επαρχία Χουμπέι στην οποία υπήρξε το πρώτο κρούσμα.

Στην συγκεκριμένη επαρχία διαμένουν περισσότεροι από τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι μετά τα έκτακτα μέτρα της Κινεζικής Κυβέρνησης είναι αδύνατο να φύγουν από τα γεωγραφικά όρια του διαμερίσματος.

Δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς, κανένα αεροσκάφος δεν απογειώνεται και δεν προσγειώνεται ενώ και οι ανεφοδιασμοί των περιοχών γίνονται από ειδικά κλιμάκια του στρατού.

Δημοσιογράφοι που προσπαθούν να καλύψουν την κατάσταση από κοντά παίρνουν άδεια εισόδου (αν και με το σταγονόμετρο) από τις Κινεζικές αρχές οι οποίες όμως τους ξεκαθαρίζουν πως θα είναι “αδύνατο” να τους αφήσουν να φύγουν…

Δείτε στο video που ακολουθεί πως η επαρχία Χουμπέι έχει μετατραπεί σε επαρχία “φάντασμα”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *