Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 » pikosapikos.gr Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 » pikosapikos.gr

Επέστρεψε τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ο πρόεδρος της Βουλής – «Δεν θα γίνω αχθοφόρος σας» ανέφερε χαρακτηριστικά

O Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη δευτερολογία του, κατέθεσε ένα φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, ο οποίος, όπως υποστήριξε, περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015.

Ηταν λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης για τα εργασιακά, και ενώ πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν πυρά και για όσα έγιναν την περίοδο της υπουργίας Βαρουφάκη, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, όταν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στα πρακτικά έναν φάκελο για να περιέλθει στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, μέσα στον οποίο, όπως δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν οι πλήρεις ηχογραφήσεις όσων είχαν λεχθεί την τρικυμιώδη περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 στις συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι είχε ηχογραφήσει όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, προκαλώντας εξαρχής οξύτατες αντιδράσεις στην Αθήνα και -κυρίως- στις Βρυξέλλες. Τώρα, επιδεικνύοντας έναν λευκό φάκελο, ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα ότι του τον παραδίδει και πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου ως προς την επιλογή του τρόπου κοινοποίησης των ηχογραφήσεων στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αυτό έκανε το Κοινοβούλιο να «παγώσει» αρχικά και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παίρνοντας το λόγο, είπε: «Επιστρέφω ως απαράδεκτο τον φάκελο. Δεν θα γίνω αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη». Σημειώνεται ότι, μετά την κατάθεση του φακέλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε, για να παραστεί, όπως είπε, στην κηδεία του καλύτερού του φίλου.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, είχε αποκαλύψει το εξής για τον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει “ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά”», για να συμπληρώσει: «Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *