Ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε άγαλμα! » pikosapikos.gr Ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε άγαλμα! » pikosapikos.gr

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, που θα κοσμεί πλέον το γήπεδο του Μάλμε και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες συμπατριώτες του

«Όταν πηγαίνεις στη Νέα Υόρκη βλέπεις το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τώρα αν πας στη Σουηδία μπορείς να δεις το άγαλμα του Ζλάταν». Μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος έξω από το γήπεδο του Μάλμε και κοντά στη γειτονιά που μεγάλωσε..

Χιλιάδες κάτοικοι της σουηδικής πόλης παραβρέθηκαν στην τελετή όπου αποκαλύφθηκε το έργο που επιμελήθηκε ο Σουηδός καλλιτέχνης Πίτερ Λιντε. Το άγαλμα που δείχνει τον Ζλάταν να πανηγυρίζει με τα χέρια σηκωμένα (ο κλασικός πανηγυρισμός του) έχει ύψος 3 μέτρα, ζυγίζει μισό τόνο (!) και για την ολοκλήρωση του έργου χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια (!!!).

Η αρχική σκέψη ήταν το άγαλμα να τοποθετηθεί έξω από το Εθνικό στάδιο της Στοκχόλμης, αλλά τι συγκεκριμένο σχέδιο απορρίφθηκε λόγω κόστους, ωστόσο η πρωτοβουλία της σουηδικής Ομοσπονδίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στην τεράστια προσφορά του στο ποδόσφαιρο της χώρας (μεταξύ άλλων έχει και 62 γκολ σε 116 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα), υλοποιήθηκε στην πόλη που γεννήθηκε και άρχισε να ξεδιπλώνει το σπάνιο ταλέντο του.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *