Μεγάλο deal Alpha και Motor Oil στα media

Σε κυπριακή θυγατρική της Motor Oil πέρασε το 50% του Alpha. To τίμημα, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα της Τρίτης, ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του Alpha θα ασκείται από σύμβουλο που θα ορίζεται από τη θυγατρική της Motor Oil, την Seilla Enterprises.

Αντίστοιχα, ανακοίνωση για τη συμφωνία εκδόθηκε και από τον Alpha, στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του”.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Motor Oil, το τίμημα για την εξαγορά του 50% του Alpha ανέρχεται στο ποσό των 21,477 εκατ. ευρώ με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι κατά 11, 527 εκατ. ευρώ.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναλαμβάνει την υποχρέωση αντίστοιχης συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 11,477 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα πρέπει να καλύψει υποχρεώσεις ύψους 6,58 εκατ. ευρώ (της Alpha Δορυφορική). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι o επιχειρηματίας αποκόμισε από την συναλλαγή 3,37 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επίσημα ανακοίνωσε η Motor Oil την απόκτηση του Alpha Media Group και ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Δημήτρη Κοντομηνά, περνάει στον όμιλο Βαρδινογιάννη. Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε 21,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατ.

Οι εταιρείες που εξαγοράζονται από τον Oμιλο Βαρδινογιάννη, είναι:

-Alpha Δορυφορική Τηλεόραση
-Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (Alpha 989)
-Alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.