ΚΚΕ: "Την εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού διαιωνίζει ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας" » pikosapikos.gr ΚΚΕ: "Την εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού διαιωνίζει ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας" » pikosapikos.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: “Την εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού διαιωνίζει ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας”

Παρέμβαση στη συζήτηση για την κατάσταση των δασών στην ΕΕ, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας ότι «οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση σε κάθε κράτος μέλος, στη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία, με ευθύνη της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα έζησε πέρσι τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι με 102 νεκρούς. Φέτος, όπως κάθε χρόνο, βίωσε μεγάλες πυρκαγιές στην Εύβοια, την Ανατ. Αττική, τη Ζάκυνθο, το Λουτράκι κ.ά.. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο ευρωενωσιακός σχεδιασμός μένει. Αυτός της εμπορευματοποίησης της γης, της επιχειρηματικής δράσης στα δάση, της εγκληματικής γύμνιας του κρατικού μηχανισμού με 1,1 δισ. ευρώ περικοπές την τελευταία δεκαετία στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία. Με τον λεγόμενο ‘Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας’ (RESC-EU) οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση σε κάθε κράτος μέλος, όχι μόνο δεν καλύπτονται, αντίθετα νομιμοποιούνται και διαιωνίζονται. Αυτός στηρίζεται στη δέσμευση μέρους των επιχειρησιακών ικανοτήτων του κράτους-μέλους με ‘τυράκι’ περιορισμένες χρηματοδοτήσεις για αγορές και επιδιορθώσεις αεροσκαφών, οι οποίες θεωρούνται από την ΕΕ συνολικά κόστος. Ο μηχανισμός στέλνει δυνάμεις, όπως ήδη αποδεικνύεται, ‘κατόπιν εορτής’, αν μάλιστα αυτές δεν απασχολούνται αλλού και μόνο σε ‘εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις’.

Απαιτούμε εδώ και τώρα επαρκή κρατική χρηματοδότηση, με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη δικαιώματα και άρτιο εξοπλισμό σε κάθε χώρα, για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Καμιά επιχειρηματική δράση στα δάση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *