Αναβάθμιση για τα Ford Galaxy και S-MAX » pikosapikos.gr Αναβάθμιση για τα Ford Galaxy και S-MAX » pikosapikos.gr

Τα πολυμορφικά της Ford αλλάζουν. Το Galaxy αποκτά έκδοση Vignale και S-MAX βελτιώνεται στα σημεία. Οι Αλλαγές δίνουν έμφαση στο στυλ, την άνεση και τη συνδεσιμότητα.

Οπτικές αλλά και λειτουργικές βελτιώσεις, έκανε η Ford στα μοντέλα της S-MAX και Galaxy. Ξεχωριστό στυλ με νέες προτάσεις ζαντών αλουμινίου για το πρώτο ενώ πρεμιέρα κάνει το Galaxy στην πολυτελή έκδοση Vignale. Επιπλέον και τα δύο μοντέλα διατίθενται με τον δίλιτρο EcoBlue diesel κινητήρα που αποδίδει έως 240 ίππους, με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, και Adaptive Cruise Control με Stop & Go. Το S-MAX και τα Galaxy Titanium και ST-Line αλλάζουν εξωτερικά με μοναδικές στιλιστικές παρεμβάσεις αλλά και νέες εκδόσεις (S-MAX Vignale και Galaxy Vignale).

Στο εσωτερικό τα νέα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που διατίθενται για τα S-MAX και τις εκδόσεις Galaxy Titanium ρυθμίζονται προς 18 κατευθύνσεις για μέγιστη στήριξη του σώματος συμβάλλοντας σε ακόμα πιο άνετα ταξίδια. Τα καθίσματα διαθέτουν τη σφραγίδα έγκρισης από το κορυφαίο οργανισμό υγείας που ασχολείται με θέματα της σπονδυλικής στήλης, Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect προσφέρεται στα S MAX και Galaxy για πρώτη φορά. Το FordPass Connect μετατρέπει τα δύο μοντέλα σε κινητά WiFi hotspots με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών και υποστηρίζει τη λειτουργία του νέου συστήματος Local Hazard Information, το οποίο ενημερώνει το οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή ανιχνευτούν από τους αισθητήρες του οχήματος.

Τα Ford S-MAX και Galaxy αναβαθμίστηκαν πέρσι στους τομείς της οικονομίας και των επιδόσεων. Σε αυτό συνέβαλαν ο προηγμένος, δίλιτρος EcoBlue diesel της Ford που αποδίδει έως 240 ίππους, μία εξελιγμένη έκδοση αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και προαιρετικές τεχνολογίες υποβοήθησης όπως το Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop & Go.

Η έκδοση Vignale λανσάρει στο βασικό της εξοπλισμό μία νέα γκάμα αξεσουάρ, ώστε να να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα του ευέλικτου οχήματος μεταφοράς επιβατών (μέχρι επτά άτομα). Στα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν: Ο πίνακας οργάνων με επένδυση από δέρμα Salerno και κεντρική κονσόλα με ραφή Metal Grey, τα διακοσμητικά εσωτερικού από αλουμίνιο και τα αλουμινένια πεντάλ, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα πολυανατομικά θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, με ρύθμιση 10 κατευθύνσεων, 11 αεροθαλάμους και λειτουργία μασάζ (τα ίδια έχει και η έκδοση S-MAX Vignale).

Στην εξωτερική εμφάνιση, τα αναβαθμισμένα S-MAX και Galaxy έχουν ανανεωμένο εμπρός τμήμα με διαφορετικά σχέδια «μάσκας» προφυλακτήρα, οι οποίοι δημιουργούν μια ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι: Τα πλαίσια από γυαλιστερό χρώμιο για τη μάσκα και τους προβολείς ομίχλης των Galaxy και S-MAX στις εκδόσεις Titanium. Μία μοναδική μάσκα τύπου πλέγματος με μαύρο ένθετο και μαύρα πλαίσια προβολέων ομίχλης για τα μοντέλα S-MAX ST Line, που είναι εμπνευσμένα από τη Ford Performance.

Στις νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνονται οι δίχρωμες ζάντες 18” με μηχανουργημένο φινίρισμα και σχέδιο pearl grey 15 ακτίνων για τα S MAX και Galaxy Titanium, και στάνταρ δίχρωμες ζάντες 17” με μηχανουργημένο φινίρισμα και σχέδια pearl grey 20 ακτίνων για το Galaxy Titanium. Εσωτερικά το S-MAX, το οποίο διατίθεται σε διάταξη πέντε και επτά καθισμάτων και το Galaxy, με στάνταρ επταθέσια διάταξη, με 32 συνδυασμούς καθισμάτων και χώρου φόρτωσης, καθώς και καινοτόμα καθίσματα Easy Fold για τις δεύτερες και τρίτες σειρές. Το σύστημα αυτό επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών. Επίσης, διατίθεται λειτουργία Power Raise για την τρίτη σειρά καθισμάτων του Galaxy.

Παράλληλα με τη δυνατότητα ενός WiFi hotspot, η προαιρετική τεχνολογία FordPass Connect υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής FordPass, όπως τις Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), Vehicle Status (Κατάσταση Οχήμαος) που ελέγχει τη στάθμη καυσίμου, κατάσταση συναγερμού, διάρκεια ζωής λαδιού, απομακρυσμένο Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα Θυρών και άλλα.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις που πιθανόν υπάρχουν μετά από μία στροφή ή δεν γίνονται αντιληπτές έγκαιρα λόγω πυκνής κυκλοφορίας. Οι ειδοποιήσεις επικείμενων κινδύνων περιλαμβάνουν καταστάσεις και αντικείμενα που σχετίζονται με οδικά έργα, ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης, ζώα, πεζούς και αντικείμενα πάνω στο δρόμο. Επίσης, επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης μεταδίδονται στο όχημα ασύρματα (over-the-air), προειδοποιώντας έγκαιρα τους οδηγούς για το τι συμβαίνει εκτός του οπτικού πεδίου τους.

Ο δίλιτρος κινητήρας EcoBlue diesel που διατίθεται στα Ford S-MAX και Galaxy (150, 190 και σε έκδοση Bi-turbo 240 ίππων) προσφέρει την ισχύ, τη ροπή και τις επιδόσεις ενός κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού, σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που συναντά κανείς σε μοτέρ μικρότερου κυβισμού. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων (στον προαιρετικό εξοπλισμό) ελέγχεται από ένα κομψό και εργονομικό περιστροφικό χειριστήριο, δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βελτιστοποιημένη κατανάλωση και την άμεση απόκριση, για ομαλές και γρήγορες αλλαγές σχέσεων. Ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο προσφέρεται επίσης με τα μοντέλα S-MAX και Galaxy.

Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford επιτρέπει στους οδηγούς των S-MAX και Galaxy να ελέγχουν τις λειτουργίες ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Υποστηριζόμενο από μία έγχρωμη οθόνη αφής 8” που λειτουργεί με αναγνώριση χειρονομιών (pinch & swipe), το SYNC 3 είναι συμβατό με Apple CarPlay™ και Android Auto™ χωρίς επιπλέον κόστος. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Ford S-MAX και Galaxy είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *