Να που ζορίζεται και η Deutsche Bank!

deutschebank_3_1000

Απώλειες δισεκατομμυρίων στο δ’ τρίμηνο και σχέδια συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού κατά 25% περίπου!

Η Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος δανειστής στον κόσμο, αναμένεται να παρουσιάσει απώλειες 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, καθώς χρειάστηκε να βάλει στην άκρη μεγάλα ποσά για νομικά ζητήματα και χρεώσεις αναδιάρθρωσης.

Περί το 1,2 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν για δικαστικά έξοδα, ενώ άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν για αναδιάρθρωση, ειδικότερα στο τμήμα ιδιωτικών και επιχειρηματικών πελατών. “Οι ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς” επηρέασαν και τα κέρδη του ιδρύματος με έδρα στη Φρανκφούρτη, με συνέπεια τα καθαρά εισοδήματα να φτάσουν στα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, τα έσοδα αυτά είχαν καταμετρηθεί σε 7,8 δισεκατομμύρια.

Με βάση τα παραπάνω, ο co-chief executive officer John Cryan αναζητά τρόπους να επαναφέρει στα προηγούμενα επίπεδα την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την ανάπτυξη κερδών. Υπό την επίβλεψή του, η Deutsche Bank σχεδιάζει τον περιορισμό του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 26.000 άτομα ή το 1/4 του συνόλου των εργαζομένων της μέχρι το 2018, ενώ παράλληλα εξετάζει την αναστολή διανομής μερίσματος για να ενισχύσει τα κεφαλαιακά αποθέματα της Τράπεζας. Σημειώνεται πως τα αποθέματα της Deutsche Bank βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα της επταετίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.