Κως: Σημάδευαν αεροπλάνο με λέιζερ!

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης με τις έρευνες για την υπόθεση να συνεχίζονται.

Κυβερνήτης πολιτικού αεροσκάφους Αγγλικής αεροπορικής εταιρείας, που μόλις είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, αντιλήφθηκε ότι άτομο με λέιζερ σημάδευε το αεροσκάφος που πετούσε σε χαμηλό ύψος. Το περιστατικό συνέβη στις 19.50 το απόγευμα και ο κυβερνήτης του εν λόγω αεροσκάφους το ανέφερε στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κω, που άμεσα προέβη στις προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων.

Προφανώς η ανόητη αυτή ενέργεια έγινε από κάποιο ανεγκέφαλο άτομο, που δεν αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η πράξη του. Να σημειώσουμε ότι η ενέργεια σκόπευσης αεροσκαφών με λέιζερ πλέον την επικινδυνότητας που εγκυμονεί συνιστά ποινικό αδίκημα και προβλέπεται στα σχετικά άρθρο του Ποινικού Κώδικα «Περί διατάραξης της ασφάλειας σιδηροδρόµων, πλοίων και αεροσκαφών»(Άρθρα291 & 292 του Π.∆. 283, ΦΕΚ106/Α/31.05.1985).

Για την ώρα πάντως ο δράστης παραμένει ασύλληπτος με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα σκηνικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, με τους δράστες όλες τις φορές να διαφεύγουν.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Eπικοινωνια: info@pikosapikos.gr