Η Shell βλέπει “κόψιμο” 10.000 θέσεων εργασίας

shell_2634594k
Συνεχίζεται η προσπάθεια συγχρονισμού με την υπό εξαγορά BG Group.
Η εταιρεία καυσίμων Royal Dutch Shell (πιο απλά γνωστή σε όλους μας, σαν Shell) και η BG Group, η οποία θα απορροφηθεί από την πρώτη, ανακοίνωσαν σημαντική κάμψη στις προβλέψεις κέρδους για το οικονομικό ετος 2015, εν μέσω του σεναρίου μείωσης τιμών του πετρελαίου.
Με βάση τα παραπάνω, η Shell εκτιμά επίσης μείωση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 10.000 υπαλλήλους και στις δυο εταιρείες (Shell και BG Group), καθώς ο επιχειρησιακός τους συγχρονισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. “Η προσπάθεια της Shell να βελτιώσει την ανταγωνιστική της απόδοση συνεχίζεται. Τα λειτουργικά κόστη έχουν μειωθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια ή κατά 10% το 2015 και περιμένουμε πως θα μειωθούν περαιτέρω το 2016 κατά 3 δισ.” ανέφερε σχετικά ο CEO της Shell, Ben van Beurden.  
Αξίζει να σημειωθεί πως για το σύνολο του 2015, τα αποδιδόμενα εισοδήματα της επιχείρησης εκτιμώνεται σε 1,6-2 δισ. δολάρια και τα κέρδη με βάση τα τρέχοντα κόστη προμηθειών (CCS) σε 10,4-10,7 δισ. δολάρια. Τέλος, η παραγωγή βαρελιών ανά ημέρα για το 2015 έφτασε στα 2,9 εκατομμύρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.