Δολοφονική επίθεση σε εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο » pikosapikos.gr Δολοφονική επίθεση σε εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο » pikosapikos.gr

Τουλάχιστον ένας από τους 18 ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο καφέ-εστιατόριο της Ουαγκαντούγκου είχε γαλλική υπηκοότητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα στη Γαλλία, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση», σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

«Οι αρχές της Γαλλίας και της Μπουρκίνα Φάσο παρέμειναν σε στενή επαφή στη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε η προεδρία και ο αρχηγός του κράτους πρόκειται να συνομιλήσει «εντός της ημέρας» με τον ομόλογό του της Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση.

Η έρευνα στο Παρίσι, που πραγματοποιείται όταν Γάλλοι είναι θύματα τρομοκρατικών ενεργειών στο εξωτερικό, διεξάγεται για δολοφονία σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση και τρομοκρατική συνωμοσία.

Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το πρόσωπο γαλλικής υπηκοότητας που ταυτοποιήθηκε μεταξύ των θυμάτων.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο καφέ-εστιατόριο Istanbul προκάλεσε 18 θανάτους και περίπου δέκα τραυματισμούς, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Μπουρκίνα Φάσο, Ρεμίς Νταντζινού. Δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας που έθεσε τέρμα σήμερα την αυγή σε αυτή την επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *