Δήλωσε παραίτηση ο CEO της Samsung Electronics!

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Vice Chairman Kwon Oh-hyun θα παραιτηθεί από τη διοίκηση έπειτα από τρεις δεκαετίες, με τον όμιλο να ταλανίζεται μέσα σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά τον de facto επικεφαλής της.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε πρωτοφανή κρίση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή η εταιρεία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με ένα νέο πνεύμα και νέα ηγεσία, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέα μεταβαλλόμενη βιομηχανία πληροφορικής», δήλωσε σχετικά ο Kwon.

Ο Kwon ενεργεί ως co-vice chairman της Samsung Electronics, μαζί με τον Jay Y. Lee, κληρονόμο της οικογένειας που κατέχει τον όμιλο. Υπενθυμίζεται πως ο Lee καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης τον Αύγουστο, για δωροδοκία του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας για να τον βοηθήσει να αυξήσει την εξουσία του έναντι της εταιρείας.

Ο Kwon, ο οποίος επέβλεψε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων εξαρτημάτων της Samsung, η οποία τώρα παράγει μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας, δήλωσε ότι παραιτείται, παρά την πρόσφατη διαχείριση μιας ισχυρής ανάκαμψης. Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών ειδών δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένεται να σημειώσει λειτουργικό κέρδος τρίτου τριμήνου 14,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (12,8 δισ. δολ.), σχεδόν τριπλάσιο από το προηγούμενο έτος, χάρη κυρίως στη συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτηση για chips μνήμης.

Ο Kwon, 64 ετών, έχει υπηρετήσει ως Vice Chairman στη Samsung Electronics από το 2012. Η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος της θητείας του το Μάρτιο του 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Eπικοινωνια: info@pikosapikos.gr