Γεροβασίλη: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι » pikosapikos.gr Γεροβασίλη: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι » pikosapikos.gr

gerovasili

Μιλώντας σε ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα η αξιολόγηση και ανέφερε για ακόμη μία φορά πως η συζήτηση για το χρέος είναι μία σημαντική συζήτηση που θα πρέπει να γίνει.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφερόμενη στις σχέσεις με το ΔΝΤ σημείωσε πως είναι γεγονός πως η άποψη της κυβέρνησης είναι πως τα ευρωπαϊκά θέματα θα πρέπει να συζητούνται εντός Ευρώπης και τόνισε πως οι διαφορές σήμερα με το ΔΝΤ δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας αλλά ολόκληρη της Ευρώπη.  Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε επίσης πως η επικείμενη επίσκεψη Τσκακαλώτου στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις δεν είναι μία κίνηση η οποία θα φέρει άμεσα αποφάσεις.

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε επίσης πως δεν υπάρχει παύση και διακοπή των διαπραγματεύσεων τουλάχιστον «όχι σε σημείο που να μας ανησυχεί. Οι συγκλίσεις είναι πολλές και είμαστε κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Ήταν απλά αργά και ήταν πολλά αυτά που έπρεπε να γραφτούν» ανέφερε σχετικά.  Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε παράλληλα πως ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε με κάποιον από τους ομολόγους του μετά τη χθεσινή εξέλιξη με τους θεσμούς. Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχει plan B από την πλευρά της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε: “θα υπάρξει συμφωνία είμαστε πολύ κοντά σε αυτή. Στην ακραία περίπτωση που δεν γίνει αυτό θα τεθούν σε εφαρμογή τα απαραίτητα σχέδια. Αυτή τη στιγμή ενημερώνεται από τη διαπραγματευτική ομάδα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσει σχετικά με τους ευρωπαίους ομολόγους του”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές άδειες τονίζοντας πως ο διαγωνισμός θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη Παρασκευή.

Η κυρία Γεροβασίλη ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή απέναντι στη στάση των Σκοπίων στην Ειδομένη και κάλεσε τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την περιοχή και να πάνε σε κέντρα φιλοξενίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *